Műhelyek, Táborok

2018-as műhely időpontok Mentsd el a naptáradba!  
január 20.  Egyensúly (kívül és belül :-) )
március 24. 


2018-ban is lesz  jógahétvége május 25-27-ig Balatonmáriafürdőn. A felújított jógaterem mellett szauna, kültéri medence, finom ételek várnak, a Balaton közelsége  és sok jóga, hogy fejlődj, töltődj, kiszabadulj a mindennapi rohanásból. :-)    
Korai jelentkezés  határideje: január 31

Részleteket lásd alább:

Korábbi műhelyek

Az Iyengar jógában a pozíciók mélyítésének egyik eszköze a kötelek használata. Miért van szükség a kötelek használatára az ászana gyakorláshoz? A ‘Kuranti’ szó eredeti jelentése: baba. Utal ez a kifejezés a köteleken függő marionett bábura. Mind az álló pózokban, az előre- és hátrahajlásokban valamint a csavarásokban is nagyszerű segítséget ad ez a gyakorlási mód.


 Részletek és jelentkezés az időpontra kattintva.


A csípő/medence nem megfelelő helyzete az egész gerincre kihat, okozhat háti, nyaki és térd problémákat.
A csípő az emberi test legnagyobb ízülete, mely rendszeres törődést igényel.  Csípőnyitó ászanák gyakorlásával sokat tehetsz azért, hogy a csípőd egészségesebbé, nyitottabbá váljon. A  workshopon  a csípő, medence izmaira ható ászanákkal átmozgatjuk, flexibilisebbé tesszük ezt a területet,  a gyakorlás erősíti,  tonizálja, rugalmassá teszi a csípőt és az alhas területét.  A 3 órás workshopon megtanulhatod, mely ászanákat gyakorold otthon, hogy a csípőd és az alhasi szerveid egészségesebbek legyenek.

 Részletek és jelentkezés az időpontra kattintva.

június  10.  10.00-13.00 Jógaszombat -Úton a mellkasnyitásoktól a hátrahajlások felé
Az ászanák gyakorlásával a test és az elme egyaránt egészséges és aktív marad.” B.K.S. Iyengar
A  mellkasnyitások és hátrahajlások energiával töltik fel a szervezetet, rugalmassá teszik  a gerincet , stimulálják a központi idegrendszert.  Tapasztald meg te is a mellkasnyitások és hátrahajlások energetizáló hatását. 
A műhelyen  fokozatosan jutunk el a finomabb mellkasnyitásoktól a haladóbb  ászanákig,   a pózok kivitelezéséhez használunk  jógaszéket/ köteleket is.

 Min. 5-6 hónap Iyengar jóga  tapasztalattal.  

május 6.   Jógaszombat - Bevezetés a fordított pózok világába 
"A fordított ászanák oldják a fizikai és mentális lerakódásokat, ezáltal adnak erőt, stabilitást, nyugalmat és hozzák vissza az elme világosságát."  B.K.S. Iyengar


Min. 5-6 hónap Iyengar jóga  tapasztalattal. 
Jelentkezés és további információk ITT!
Csípőnyitás a medence és az alhasi szervek egészségéért

Csípőnyitó ászanák gyakorlásával sokat tehetsz azért, hogy a csípőd egészségesebbé, nyitottabbá váljon. A  műhelyen  a csípő, medence izmaira ható ászanákkal átmozgatjuk, flexibilisebbé tesszük ezt a területet,  a gyakorlás erősíti,  tonizálja, rugalmassá teszi a csípőt és az alhas területét.  Javítja, kiegyensúlyozza az alhasi szervek (méh, petefészek, vesék, prosztata) működését.
  Hogyan gyakoroljak menstruáció alatt?
Ezen a műhelyen megtudhatod, hogy melyek azok a pózok, amelyek kerülendők a menzesz időszakában és melyek azok ami jótékony hatásúak.  Kezdő gyakorlók gyakran nem értik miért nem gyakorolhatnak fejjel lefelé pózokat és csavarásokat, hiszen "jól vannak". Ezen a hétvégén megtudhatod, hogy miért kell kerülnöd bizonyos ászana csoportokat és mik azok az ászanák, melyeket gyakorolhatsz helyettük ebben az időszakban. 
A menstruáció napjaiban előtérbe kerül a restoratív, energiamegtartó, erőfeszítés mentes gyakorlás. Azon pózok gyakorlása, melyek enyhítik a menstruációs görcsöket, feszültséget, nyugtatják az elmét. Ezekben a napokban szánhatunk időt azon területek fejlesztésére, melyekre egyébként  kevesebb idő jut, mint például a csípő és a vállak.